Recepty

Máte chuť na domácu tresku? My vám s tým pomôžeme

FOTORECEPT Máte chuť na domácu tresku? Rybár vám poradí, ako na to!

Mnohí z nás trávia už teraz čas pri vode s udicou a občas sa podarí uloviť peknú rybu. Prinášame postup, pomocou ktorého si môžeme jednoducho z tohto zdravého produktu pripraviť sviežu a čerstvú „mňamku“.

Toto je finálny stav, ako prílohu odporúčame kyslé uhorky, čalamádu, kyslú kapustu, alebo každému čo chutí, prajeme dobrú chuť!

FOTORECEPT Poľovník v kuchyni: Dnes to bude živánka z jeleňa

Jedlo, po ktorom si budete prsty oblizovať celý deň a zaručene si ho spravíte zase!

Peter Slačka a jeho kamarát, ďalší vychytený šéfkuchár Daniel Tilinger, pri príprave langošov.

Vychytený šéfkuchár vám prezradí recept na jeho LANGOŠE! Zabudnite na kečup a strúhaný syr

Kolegovia z redakcie Dobré jedlo pre vás pripravili unikátny recept na langoše. Chrumkajú a vďaka cesnakovému oleju aj chutia rovnako. Božsky. Kombinácia s bryndzou a cviklou vás dostane!

Zapekané ragú

RECEPT: Ragú z diviny zapečené so zemiakovou kašou

Zmena je život a toto ragú jednou zmenou zaručene je.

Dobrú chuť!

Pečené srnčie stehno: Skvelý RECEPT pre milovníkov diviny

Tento recept je jednoduchý a rýchly, ideálny pre milovníkov diviny a využíva tradičné prísady, ktoré vynikajúce ladia so srnčím mäsom. Nezabudnite servírovať s dobrým červeným vínom!

Vyskúšajte diviaka s pomarančami

Ako sa varilo v roku 1972? Vyskúšajte diviaka s pomarančami

Ako sa varilo pred polstoročím? Tieto recepty z Magazínu poľovníka 1972 stoja za vyskúšanie aj dnes.

Medvedí cesnak.

RECEPT Medvedí cesnak v slanom závine: TO musíte skúsiť

MNOŽSTVO: 10 porcií. PRÍPRAVA: 30 minút.

Pesto z medvedieho cesnaku si urobte podľa receptu šéfkuchára. Je v článku.

Recept na pesto z medvedieho cesnaku: TO musíte skúsiť aj vy!

"Mám veľmi rád medvedí cesnak, páči sa mi, keď si ho sám alebo s kolegami nazbieram. Robíme z neho pesto, olej, čipsy, práškové korenie a v sezóne varíme polievky, rizoto, chutné nátierky a toto DOKONALÉ PESTO," prezradil Dobrému jedlu oceňovaný šéfkuchár Daniel Marek.

Pripravte si chutný guľáš.

MŇAM! Dajme si spolu pivový držkový guláš, jedlo nie len pre chlapa!

Pochybujete, že toto jedlo je viac ako skvelé? Tak šup do toho! Prajeme dobrú chuť!

Huspenina.

Plná chute i kolagénu pre vaše kĺby: Uvarte si domácu HUSPENINU

Kvalitná domáca huspenina je zážitkom na tanieri. Ak patríte medzi tých, ktorí na toto jedlo nedajú dopustiť, určite si ho vyskúšajte pripraviť aj sami. Okrem gurmánskeho zážitku s nádychom nostalgie tak pomôžete i vašim kĺbom. Tu je recept od šéfkuchára Ľuboša Mega.

.

TIP NA OBED: Neviete, čo dnes navariť? Vyskúšajte dusený mufloní chrbát

Rozpis surovín je pre štyri osoby, príprava jedla trvá približne sto minút.

Bryndzové guľky s kapustou

Čo vymyslieť z kvasenej kapusty? 5 úžasných receptov, ktoré si zamilujete

Kvasená kapusta nemá konkurenciu. Jedlám dodá úžasnú chuť a telo zásobí vitamínmi, ktoré v tomto období skutočne potrebujeme. Neváhajte a niečo dobré si z nej uvarte. TU je 5 skvelých receptov.

Treba vyskúšať!

Recept na vynikajúce marinované REZNE: Mäso tak mäkkučké, že sa rozpadá na jazyku

MNOŽSTVO: 4 porcie. PRÍPRAVA: 40 minút.

Ilustračná fotografia

MŇAM, to musíte skúsiť: Dusená divina na víne, jedlo ktoré sa neodmieta!

Podlejeme červeným vínom, vložíme bobkový list... Mňam, takýto recept nemôže dopadnúť zle. Vyskúšajte ho spolu s nami.

Sviečková na smotane - nesmie chýbať brusnicový kompót.

RECEPTY na omáčky, ktoré musíte skúsiť: Horčicová, šípková aj medová!

Lahodná omáčka povýši celý obed. A my ich tu máme hneď päť, celkom špeciálnych.

Recepty - Gruzínska kuracia polievka

Slepačia polievka vám dodá silu: 4 recepty, ktoré musíte vyskúšať!

Teraz v období chrípok a prechladnutí vás silný vývar postaví opäť na nohy. Je jedno, či ho pripravíte z kuraťa alebo zo sliepky, hlavne nech je domáci. Taký je najzdravší a chutí najlepšie.

Jedlá vs. jedovatá huba
Jedlá vs. jedovatá huba

fotopríbeh

Aj skúsení hubári sa môžu pomýliť: POZOR, na týchto jedovatých dvojníkov známych húb!

Aj keď si myslíte, že huby poznáte dobre, každému sa môže stať, že natrafí na jedovatého dvojníka. Pri hubách platí len jedno pravidlo - zbierajte iba tie, ktoré poznáte na sto percent!

Video