Pečené mäso:  stehno z jeleňa asi 700 g. napácovať dostatočne dopredu (kľudne môžte pácovať aj 2- 3 dni) soľ, korenie, gyros korenie a všetko zaliať olivovým olejom.

Pred tepelnou úpravou mäso vybrať z chladničky min. 2 hodiny dopredu, aby malo izbovu teplotu a potom sprudka opiecť na panvici. Z každej strany len chviľku a následne si mäsko preložiť do misky na pečenie, ktorá sa dá uzavrieť alebo môže použiť na zakrytie alobal a dať piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi 20 minút a potom odokryté nechať pri vyššej teplote zapiecť z vrchu 5 minút.

Po vytiahnutí z rúry je potrebné mäsko nechať chvíľu oddýchnuť na doske a až potom krájať, aby nevytiekla všetka šťava z vnútra.

Baby špenát na cesnaku: 3 vačšie strúčiky cesnaku nakrájať na kúsočky a dať restovať na panvicu s olivovým olejom a maslom, hneď za tým pridať celé balenie baby špenátu, osoliť, okoreniť a jemne miešať.

Pyré z červenej šošovice: Cca 2 hrnčeky premytej šošovice dať variť do mäkka (asi 20 min), potom  zliať vodu a šošovicu osoliť, okoreniť, pridať asi štvrťku masla a trošku citrónovej šťavy a pomixovať ponorným mixérom.

Dobrú chuť!

Zdroj: https://www.facebook.com/receptyodkaty/photos/a.718216604945093/744492475650839/?type=1&theater