Čo potrebujeme: 

 1,5 kg divinového mäsa
 2 ks cibule
 1 lyžica paradajkového pretlaku
 1 ks sušená feferónka
 1 hrsť sušených hríbov alebo sušenej hríbovej drte
 2 ks bobkový list
 7 guličiek nového korenia
 7 guličiek nového korenia
 15 guličiek borievky - jalovca
 5 strúčikov cesnaku
 majoránka
 mletá paprika
 tymian
 bravčová masť
 soľ
 

Postup prípravy:

1. Na guláš z diviny môžme zužitkovať aj menej kvalitné mäso z diviny, ako sú rebrá a obrezky. Občas sa pritrafí, že v obchode "stretneme" takýto výrez na guláš. Jelení výrez sa dá zakúpiť v Metre, pravidelne ho tam vidím mrazený v ponuke. Ak potrebujeme mäso z diviny "namnožiť", dá sa pridať hovädzie mäso, ale maximálne o 1/3 celkového množstva a je dobré dať ho spolu s divinou na deň - dva do nálevu. Recept na nálev nájdete tu. Tuk z mäsa diviny odstránime, najmä zo starších zvierat nie každému voní. :o)
2. 1,5 kg mäsa z diviny nakrájame na asi 2cm kúsky. V prípade, že máme rebrá mäso vykostíme. Kosti a menej kvalitný orez zalejeme do výšky surovín vodou, osolíme a dáme variť na minimálne dve hodiny. Získaný vývar scedíme a odložíme.
3. Na masti speníme 2 väčšie cibule. Keď je cibuľa osmažená, pridáme 2 lyžice mletej sladkej papriky a jednu lyžicu paradajkového pretlaku alebo kečupu. Premiešame a pridáme mäso, ktoré na prudkom ohni premiešavame aby sa nám zo všetkých strán "zatiahlo". Mäso zalejeme vývarom, ak nemáme vývar vodou.
4. Osolíme, pridáme 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, 7 guličiek čierneho korenia, 7 guličiek nového korenia, 10-15 guličiek najlepšie čerstvého jalovca - borievok, sušenú feferónku alebo čajovú lyžičku štiplavej papriky, majoránku, tymian, 3 strúžiky prelisovaného cesnaku a pomaly dusíme. Keď začne mäso mäknúť, pridáme sušené hríby alebo sušenú hríbovú drť. V tejto fáze môžme pridať nakrájané zemiaky, ale do divinových gulášov sa zemiaky vo väčšine nepridávajú. Na konci varenia pridáme štipku majoránky a ďalšie 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku. Divinové guláše sa nezahusťujú, ale môžme zahustiť nastrúhaným zemiakom alebo strúhaným sušeným tmavým chlebom.

Dobrú chuť!

Zdroj: https://recepty.simaco.sk