Pečený losos s omáčkou z kapár

ČO POTREBUJEME: 800 g filiet z lososa, 2 lyžice masla, čerstvo vytlačená šťava z 1 citróna, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, 2 lyžice masla, 1 čajová lyžička múky, 100 ml zeleninového alebo rybacieho bujónu, 100 ml hustej kyslej smotany, 2 – 3 lyžice marinovaných kapár

AKO NA TO: 1. krok: Filety z lososa rozdelíme na kúsky a potrieme ich citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.  2. krok: Zapekaciu nádobu alebo plech vymastíme polovicou masla, uložíme doň filety ryby, obložíme ich kúskami zvyšného masla a vložíme do rúry, predhriatej na 200 ˚C. Pečieme približne 10 – 15 minút. 3. krok: V hrnci zohrejeme maslo, pridáme scedené kapary a opekáme asi 1 minútu. 4. krok: Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. 5. krok: Prilejeme bujón, dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky, pridáme smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu, podľa chuti ešte dosolíme. Rybu podávame na horúcom tanieri, omáčku samostatne v nahriatom omáčkovníku. 

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
Zdroj: tesco.sk