Slimačí kaviár

Kaviár rozdeľuje svet na milovníkov a odporcov tejto luxusnej lahôdky. Hovoríme však o kaviáre klasickom, teda ikrách z jesetera alebo lososa. Novinkou na našich stoloch je však kaviár zo slimáka. Asi sa netreba čudovať, že z touto raritou prišli Francúzi, ktorí priam milujú konzumovať slimákov rovno z ulity. Slimačie vajíčka sa stávajú čoraz obľúbenejšie, hoci stále raritné. Mali by ste chuť dostať ich na tanieri ako súčasť predjedla? Hlavne ak budete vedieť, čo sa v nich skrýva.

.
.
Zdroj: .

Mravčia pasta

Prezentované ako chutné čatní ktoré pochádza z tropických pralesov a východných krajín. Ide o pastu, ktorá sa pripravuje rozomletím červených mravcov a ich vajíčok. Mnohí milovníci tejto pochúťky dokonca tvrdia, že má zázračné a liečivé účinky, ale nikto na svete ju neskúmal v laboratóriu. Fakt je ten, že mnohí ju považujú po zmiešaní s bylinkami a koreninami či cukrom a zeleninou za skutočnú lahôdku.