Rybie mäso je pritom nielen chutné, ale aj mimoriadne zdravé. Aktuálne na mnohých miestach prebieha predaj vianočných kaprov. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) odporúča uprednostniť lokálnych chovateľov a ryby, ktoré k nám necestujú z ďaleka.

Vianočné sviatky sú vhodným obdobím pre zvýšenie konzumácie rybieho mäsa. Tieto sviatky sú vo svete spojené aj s celkovo vyššou konzumáciu potravín. Práve ryby sú rozumnou voľbou, ako si dopriať bohaté občerstvenie a pritom sa príliš nebáť o svoju hmotnosť. Navyše konzumáciou rybieho mäsa prospejete aj vášmu zdraviu.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: Jaroslav Novák

Vianočný kapor je neodmysliteľnou súčasťou slovenského štedrého stola. V týchto dňoch prebieha na mnohých miestach predaj živých kaprov. Ambulantný predaj živých rýb konečným spotrebiteľom podlieha povinnému ohláseniu. Predajca rýb je tak počas samotného predaja pravidelne kontrolovaný inšpektormi Regionálnych veterinárnych a potravinových správ. Tieto kontroly nie sú vopred ohlásené a za porušenie pravidiel predaja hrozia sankcie. Samotný chov rýb na Slovensku MPRV SR kontroluje prostredníctvom veterinárnych inšpektorov od farmy až na stôl. Chovatelia sú tak pod neustálym veterinárnym dohľadom.

(Pokračovanie na 2. strane)