Doma vyrábané boilies spravidla nechcú poriadne stvrdnúť a aj kupované sú zväčša príliš mäkké pre klepetá rakov či papuľky pleskáčov. Okrem kaprov totiž proteínové guľky oslovujú aj ďalšie kaprovité ryby, najmä spomenutý pleskáč vysoký, ale aj jalec hlavatý i tmavý či amur biely. Kto chce týchto votrelcov odradiť, musí používať boilies tvrdé ako kameň.

Boilies
Boilies
Zdroj: it

Väčšina „hotoviek“ je teda mimo hry. Ani doma vyrobené nie sú často dosť tvrdé. Pomôcť si môžete medom, prípadne sirupom, ktorý použijete ako dip. V dôsledku medovej kúry boilies skutočne poriadne stvrdnú a navyše kaprom krásne voňajú, tak, ako nám v  detstve voňali babkine medovníky.

Zázračná potravina
Zázračná potravina
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Stačí namočiť guľky na dva dni do medového kúpeľa. Budú sladšie ako cukor a voňavejšie ako aromatizér. Navyše na lepkavý povrch medových boilies veľmi dobre priľne práškový dip, ak sa ho rozhodnete použiť. Prípadne môžete boilies vyvaľkať v konopnom semene, ktoré by ste inak nemohli použiť.

Zdroj: zah