Čo potrebujeme

• 1 zajaca
• 250 g údenej slaniny
• 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
• 1 lyžičku tymianu
• 300 g cibule
• 2 lyžičky soli
• 2 lyžičky mletého čierneho korenia
• 2 klinčeky

Na cesto
• 250 g hladkej múky
• 2 vajcia

Krok za krokom

  1. Zajaca pečieme asi hodinu v rúre pri teplote 180 °C.
  2. Upečeného vyberieme, a keď trošku ochladne, oberieme mäso z kostí.
  3. Mäso spolu so slaninou, petržlenovou vňaťou, tymianom, cibuľou, soľou, korením a podrvenými klinčekmi pomelieme. Hmotu vložíme do formy, prikryjeme cestom zamieseným z múky a vajec.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
  5. Podávame vychladené.