1 zväzok polievkovej zeleniny, 250 ml vody a 250 ml vínneho octu, soľ, 2 chrbty zo zajaca (asi 1 kg), 2 polievkové lyžice masla, 2 cl koňaku, 150 ml smotany, 2 kávové lyžičky ostrej francúzskej horčice, 200 g hrozna bez jadierok
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Vodu zmiešame s octom, vložíme pripravenú zeleninu a osolíme. Zajaca v zmesi dva dni marinujeme a medzitým ho obrátime. Mäso vyberieme a osušíme. V pekáči rozpustíme maslo, vložíme mäso, osolíme a prikryté na miernom ohni asi 40 minút pomaly dusíme. Mäso vyberieme, polejeme koňakom a flambujeme. Výpek zriedime smotanou, povaríme, pridáme horčicu a pikantne ochutíme. Do pripravenej omáčky pridáme mäso. Hrozno umyjeme, rozpolíme a pridáme do omáčky, asi päť minút varíme a podávame.

(Recept sme vybrali z publikácie vydavateľstva IKAR nazvanej Divina.)