INGREDIENCIE
1 kg srnčie mäso
3 PL bravčová masť
1 ks paprika
1 ks paradajka
2 ks cibuľa
1 ČL mletá červená paprika
1 ČL mleté čierne korenie
1 PL hladká múka

POSTUP
1. Z odblaneného, umytého a čiastočne vykosteného srnčieho mäsa sa nakrájanú väčšie kúsky.
2. Na masti dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, prisypeme papriku, opražíme a podlejeme troškou vody. Do základu pridáme mäso, osolíme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou.
3. Občas premiešame, keď je mäso takmer mäkké, zaprášime múkou, krátko opražíme, zalejeme trochou vody, zamiešame a necháme slabo vrieť.
4. Pridáme na kúsky nakrájanú olúpanú paradajku, na rezance nakrájanú očistenú papriku a dusíme, kým všetko nezmäkne. Čerstvú zeleninu môžeme nahradiť primeraným množstvom leča.
5. Podávame s domácimi haluškami.

Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk