Prísady

100 g brusníc
1 kg jelenie stehno
200 g slaniny
100 g zeleru
100 g mrkvy
100 g petržlenu
2 veľké cibule
2 ks bobkový list
čierne korenie
nové korenie
soľ
2 ks citrón
0.5 litra smotany
150 g hladkej múky
200 g masti

Postup

Na rozohriatej masti orestujeme nastrúhanú zeleninu. Keď je zelenina na pol hotová pridáme pokrájanú cibuľu a všetko posmažíme. Pridáme korenie, očistený citrón a zalejeme vývarom.  Jelenie stehno prešpikujeme slaninou, okoreníme a prudko opečieme. Vložíme ho do vychladnutej zeleninovej zmesi a necháme 24 hodín odležať. Nakoniec zjemníme smotanou a ešte asi 10 minút varíme. Na tanieri ozdobíme brusnicami, citrónom a šľahačkou.

Zdroj: www.masodomov.sk