Suroviny
1,5 kg vykosteného odblaneného mäsa z diviaka (sviečkovica
stehno)
2 lyžičky rasce
2 cibule
3 lyžice oleja
100 g šampiňónov
4 lyžice zaváraných alebo čerstvých brusníc
4-5 lyžíc omáčky Madeira (dostať kúpiť hotovú)
50 g masla (alebo 1 smotanu na varenie)
3-4 jablká brusnicový džem
soľ

Postup
Umyté mäso osušte, osoľte, posypte rascou a vložte na pekáč. Podlejte 2 lyžicami oleja a trochou vody. Prikryté pečte pri teplote 200 stupňov Celzia asi 35 minút, potom 10 minút dopekajte odokryté. Po vychladnutí pokrájajte na plátky. Na zvyšnom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Šampiňóny očistite a pokrájajte na plátky. Pridajte k cibuli a spolu duste domäkka. Pridajte brusnice, asi 4 minúty poduste a prilejte omáčku Madeira. Zjemnite maslom alebo smotanou. Premiešajte a odstavte. Omáčku preložte do omáčnika, mäso nakrájajte na hrubšie plátky. Podávajte so zemiakovými kroketami a s polovicami upečených jabĺk s brusnicovým džemom.

Zdroj: https://receptar.zena.pluska.sk