ČO POTREBUJEME

2 ks rýb (podľa vlastnej chuti)

olivový olej alebo maslo

hladkú múku, slaninu

biele víno, citrón

strúčik cesnaku, cibuľu

červenú a žltú paprikú, čili, soľ, čierne mleté korenie, korenie na rybu

.
.
Zdroj: Profimedia

KROK ZA KROKOM

1. Rybu dôkladne umyjeme, odstránime šupiny, osušíme. Následne do brušnej dutiny vložíme citrón, slaninu a obalíme v múke.

2. Na panvici zohrejeme olej alebo maslo a rybu sprudka osmažíme. Následne pridáme víno, na väčšie kusy nakrájanú papriku, cibuľu a cesnak, čili v celku. Osolíme, okoreníme a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým ryba nebude mäkká. Na záver posypeme rybu petržlenovou vňaťou, pažítkou a jemne pokvapkáme citrónom.