Potrebujeme:

700 g stehna diviaka,
10 zrniek nového korenia,
4 bobkové listy,
10 zrniek čierneho korenia,
1 Šariš tmavý,
80 g masla,
4 PL šípkového džemu,
400 g zemiakov,
120 g petržlenu,
200 g karotky,
200 g cibule,
4 PL masti,
soľ,
400 g múky,
3 g mletej škorice,
2 vajcia

Ako na to:

4 porcie
Čas prípravy: 15 minút
Čas tepelnej úpravy: 60 minút
1.Diviaka orestujeme na masti spolu so zeleninou, pridáme korenie, bobkový list, soľ, pivo a trochu vody. Dusíme do mäkka. 
2.V druhom hrnci rozpustíme maslo na omáčku a pridáme múku. Potom pridáme škoricu, džem a vývar podľa potreby, aby sme získali omáčku. 
3.Zemiaky na halušky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajcom a pridáme soľ a vodu podľa potreby. Do vriacej vody pomocou haluškára pretrieme pripravené cesto. 
4.Varíme, kým halušky nevyplávajú navrch. Občas premiešame, aby sa cesto neprichytilo o boky hrnca.

Zdroj: http://www.dobre-recepty.sk