ČO POTREBUJEME

500 g sviečkovice z jeleňa

Masť (olej)

40 g slaniny

1 veľká cibuľa

20 g paradajkového pretlaku

150 g papriky

mletá červená sladká paprika, soľ, korenie, cesnak

AKO NA TO

-Sviečkovicu jemne naklepeme rukou, osolíme, okoreníme a prudko opečieme zo všetkých strán na panvici. Potom ju dáme piecť na gril alebo v rúre.

-Keď je upečená (podľa chuti, niekto má rád prepečenú, niekto nie) tak ju vyberieme. Do výpeku nakrájame cibuľu, slaninu cesnak a opražíme. Neskôr pridáme pokrájanú papriku, pridáme červenú papriku, pretlak, trochu podlejeme a uvaríme. Sviečkovicu prelejeme na tanieri zeleninou.

Príloha: Klasika, resp, kto má čo rád, zemiaky, chlieb, alebo rôzne exotické druhy ryže, pohánka, či iné. Dobrú chuť!