ČO POTREBUJEME

1 až 1,5 kg sviečkovice z daniela

3 cibule, 5 až 6 mrkiev

4 ks petržlenu

1 malý zeler, pol citróna

100 ml bieleho vína

1 PL hladkej múky

300 ml kyslej smotany

čierne korenie, soľ

bobkový list, divinové korenie

vývar, olej alebo masť

KROK ZA KROKOM

1. Cibuľu a zeleninu nakrájame na menšie kúsky, mäso približne na 1,5 cm široké plátky.

2. Mäso zľahka osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Následne na panvici na miernom plameni opečieme z každej strany približne 4 minúty.

3. Na panvici z opečeného mäsa pridáme ešte olej alebo masť a orestujeme tam nakrájanú cibuľu. Následne pridáme zeleninu, kôru z citróna, korenie a víno. Po krátkom dusení pridáme vývar a pridáme už opečené mäso.

4. Dusíme, až mäso a zelenina nezmäknú. Následne mäso, divinové korenie a bobkový list vyberieme a základ rozmixujeme.

5. Smotanu a múku vymiešame a pridáme k omáčke.

6. Mäso poukladáme na tanier, pridáme knedľu a polejeme omáčkou.