Čo potrebujeme

• 400 g srnčieho mäsa
• 100 g cibule
• 200 ml kyslej smotany, brusnice
• lyžica francúzskej horčice
• hladká múka, olej, soľ
• mleté čierne korenie, bobkový list.

Nálev na mäso:

• 3 diely prevarenej studenej vody
• 1 diel octu
• očistená a pokrájaná koreňová zelenina
• bobkový list, celé nové korenie, brusnice.

Krok za krokom 

  1. Srnčie mäso nakrájame na kocky, prepláchneme ich vodou, osušíme a vložíme do pripraveného nálevu aspoň na celý deň. Očistenú cibuľu nakrájame a opražíme na oleji.
  2. Mäso vyberieme z nálevu, osušíme ho, pridáme k opraženej cibuli a krátko opečieme. Potom mäso posolíme, okoreníme a podlejeme menším množstvom vody. Pridáme borievky, bobkový list a necháme dusiť.
  3. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou.
  4. Kyslú smotanu, hladkú múku a horčicu spolu zmiešame, zmes prilejeme k udusenému mäsu, spolu premiešame a krátko prevaríme. Srnčie mäso so smotanou podávame s cestovinami a brusnicovým kompótom.