Sušenie. Vyber mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a môžeš začať nakladať do sušičky. Pokiaľ používaš sušičku na ovocie, tak rozprestri mäso po plátoch a dohliadni na to, aby sa mäso nedotýkalo (kvôli lepšej cirkulácii vzduchu). Pokiaľ mäso sušíš v rúre, môžeš ho zavesiť na háčiky alebo prehodiť cez nejakú nerezovú tyčku. Daj pod neho ale plech, ktorý zachytí odkvapkávajúci ocot. 
Čakaj! Mäso sa suší pri nízkej teplote. Chceme ho vysušiť a nie upiecť. Pokiaľ máš sušičku so zlou cirkuláciou vzduchu, kľudne po niekoľkých hodinách pláty preskladaj, aby došlo k rovnomernému sušeniu. Po nejakých 6-12 hodinách sušenia pri teplote 60-70°C bude tvoja prvá várka pripravená. Opäť záleží na tebe, aké mäso chceš. Kto má radšej mäso žuvacie, tak nemusí sušiť až tak dlho. Vyber mäso na vzduch a nechaj ho ešte pár hodín uležať. 

Ako sušiť mäso
Ako sušiť mäso
Zdroj: masohere.sk

ZÁVER
Čo teda dodať na záver? Je to jednoducho na každom z vás. Radi poradíme s domácim sušením. Nebojíme sa, že by sme prišli o zákazníkov. Je to ako s pivom. Skúšali ste si ho niekedy uvariť doma? Nie je to zase taká veda, ale kto to už raz skúsil, tak vie, že to je celkom práca. Raz za čas je to fajn, ale nakoniec je aj tak pohodlnejšie si to pivo niekde kúpiť. 

Výhody domáceho sušenia: namiešaš si korenie podľa svojej chuti, pomerne nízka vstupná investícia (nemusíš si hneď kupovať vlastnú sušičku), zdanlivo nižšia cena - keď nepočítaš investovaný čas alebo náklady na energiu
Nevýhody domáceho sušenia: Celkom pracná príprava, ktorá zaberie veľa času, trafenie sa do toho správneho pomeru korenia a mäsa alebo dĺžky sušenia v závislosti na type mäsa je potrebné vychytať a nie vždy sa to podarí na prvýkrát

Zdroj: masohere