ČO POTREBUJEME

1 kg diviny

250 g bravčového bôčika

2 veľké cibule

2 žemle, 4 vajíčka

čierne korenie

cesnak, soľ, masť

majorán, strúhanku

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
Zdroj: profimedia.sk

KROK ZA KROKOM

1. Umyté, odblanené a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou, cesnakom a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, čierne korenie, majorán, vajíčka a dôkladne premiešame.

2. Malý pekáč alebo formu na pečenie vymastíme, jemne poprášime strúhankou a naplníme zmesou. Pečieme radšej na nižšej teplote a dlhšie, až kým vrchná časť pekne zhnedne.

NÁŠ TIP

Ako prílohu podávame zemiaky v akejkoľvek forme alebo chlieb. Pridáme zeleninový šalát, kyslú sterilizovanú zeleninu či uhorky.