Ingrediencie:
1 kg srnčieho mäsa (plece, stehná)
3 stredne veľké cibule
4 strúčiky cesnaku
3 mrkvy
2 petržleny
1 malý koreň celera
2 plné lyžice masla alebo bravčového tuku
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 lyžička sušeného tymiánu
1 lyžička sušenej majoránky
soľ a čierne korenie na dochutenie
1,5 l hovädzieho alebo zeleninového vývaru
čerstvé bylinky (napríklad petržlen, tymián, majoránka)
Postup:
- Srnčie mäso očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kocky. Cibule, cesnak, mrkvu, petržlen a celer nakrájajte na jemno.
- Na panvici rozpustite maslo alebo tuk. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nebude sklovitá.
- Pridajte nakrájané mäso a orestujte ho dozlatova z všetkých strán.
- Pridajte paradajkový pretlak, tymián a majoránku, premiešajte a varíme ešte pár minút.
- Pridajte nakrájanú mrkvu, petržlen a celer, premiešajte a nechajte sa spolu orestovať pár minút.
Vlejte do panvice vývar, dosoľte, dokorenite a nechajte pomaly dusiť pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, alebo kým mäso nebude úplne mäkké. Občas premiešajte. - Pred podávaním posypte čerstvými bylinkami.
Tento jednoduchý guláš z srnčieho mäsa je skvelý podávaný s domácim chlebom alebo knedľou. Dobrú chuť!