ČO POTREBUJEME
- 1,5 kg rýb rôzneho druhu (šťuka, kapor, sumec...)
- mleté aj celé čierne korenie, bobkový list, celé nové korenie, čili
- mletú sladkú červenú papriku
- olej (masť) , soľ
- surovú paradajku, papriku (prípadne lečo ako náhradu), mrkvu, kaleráb, petržlen, zeler, cibuľu
- tekuté korenie, vývar

KROK ZA KROKOM
1. Očistené ryby dáme variť do slanej vody. Varíme kým nezačne mäso mäknúť a odstavíme.
2. Mäso dôkladné zbavíme kostí, vývar si scedíme a použijeme neskôr.
3. Na masti si opražíme cibuľu do zlatova, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie. Pridáme na drobno nakrájanú koreňovú zeleninu a restujeme ju.
4. Následne pridáme červenú sladkú papriku a jemne opražíme a podlejeme vývarom z rýb a varíme kým zelenina nie je takmer hotová a mäkka. Pridáme olúpané paradajky  a na tenké prúžky nakrájanú papriku.
5. Varíme a dochutíme čiernym mletým korením , tekutým korením a pridáme čili podľa chuti.
6. Následne pridáme na drobno nakrájané zemiaky, a jeden nastrúhaný zemiak na zahustenie. Všetko následne varíme do zmäknutia. Dochutíme soľou, prípadne podľa chuti aj horčicou. Po dovarení odstavíme z ohňa a pridáme uvarené rybacie mäso a jemne premiešame.