Čo potrebujeme

• 600 g aljašskej tresky
• 50 g cibule
• 100 g póru
• 150 g farebných paprík
• rybací vývar
• soľ, mleté čierne korenie
• 30 g masla
• 80 g zemiakov
• 200 g kyslej smotany
• hladkú múku, kôpor

Krok za krokom

  1. Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle.
  2. Pridáme pokrájané zemiaky s farebnými paprikami a na kolieska nakrájaný pór a opražíme.
  3. Posolíme, zalejeme rybacím vývarom a necháme variť.
  4. Asi po 10 minútach varenia pridáme kúsky aljašskej tresky a spolu uvaríme do mäkka.
  5. Polievku zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Povaríme, podľa chuti posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dozdobíme kôprom.
  6. Podávame s kúskami nakrájaného pečiva, a s opečenými žemľovými kockami.