Čo potrebujeme

• 400 g rybacieho mäsa (ostriež, jalec, podustva alebo iné sladkovodné ryby)
• soľ, 4 zrnká celého čierneho korenia
• 2 klinčeky, 1 cibuľa
• rastlinný olej, 1 lyžica paradajkového pretlaku
• 2-3 sladkokyslé sterilizované uhorky
• cukor, citrónová šťava z 1 citróna
• nadrobno posekaný čerstvý kôpor

Krok za krokom

Vyčistené a umyté ryby rozporcujeme a vložíme do studenej osolenej vody. Privedieme do varu a na miernom ohni necháme variť 10 minút. Polouvarené ryby vyberieme, vykostíme a pokrájame na menšie kúsky. Vývar precedíme, vykostené rybacie mäso vložíme späť do vývaru a pridáme celé čierne korenie, klinčeky, nadrobno posekanú očistenú cibuľu, ktorú sme spenili na rastlinnom oleji, paradajkový pretlak, na kocky pokrájané sladkokyslé sterilizované uhorky a spolu povaríme 10 minút. Nakoniec podľa vlastnej chuti pridáme cukor a citrónovú šťavu. Podávame s nadrobno posekaným čerstvým kôprom.