ČO POTREBUJEME
4 ks tresky alebo inej filetovanej ryby
350 g červenej šošovice
1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku
maslo podľa potreby
200 ml vývaru
nové korenie, citrónová šťava
čierne mleté korenie, soľ
KROK ZA KROKOM
1. Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme červenú šošovicu, pretlačený cesnak, podlejeme vývarom, jemne osolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia. Po odstavení pridáme kúsok masla a jemne zamiešame.
2. Popri tom, ako sa varí šošovica, zohrejeme na panvici maslo a vložíme doň osolenú a okorenenú rybu. Pomaličky ju opekáme a tesne pred vybratím jemne pokvapkáme citrónom.
NÁŠ TIP
Ideálne je takto pripravenú rybu podávať na ešte teplej šošovici. Ako prílohu možno použiť čerstvý mäkký chlieb alebo varené zemiaky.