ČO POTREBUJEME

4 ks tresky alebo inej filetovanej ryby

350 g červenej šošovice

1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku

maslo podľa potreby

200 ml vývaru

nové korenie, citrónová šťava

čierne mleté korenie, soľ

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
Zdroj: profimedia

KROK ZA KROKOM

1. Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme červenú šošovicu, pretlačený cesnak, podlejeme vývarom, jemne osolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia. Po odstavení pridáme kúsok masla a jemne zamiešame.

2. Popri tom, ako sa varí šošovica, zohrejeme na panvici maslo a vložíme doň osolenú a okorenenú rybu. Pomaličky ju opekáme a tesne pred vybratím jemne pokvapkáme citrónom.

NÁŠ TIP

Ideálne je takto pripravenú rybu podávať na ešte teplej šošovici. Ako prílohu možno použiť čerstvý mäkký chlieb alebo varené zemiaky.