Restovaná pečienka trochu ináč

ČO POTREBUJEME

  • menšia pečeň z diviaka alebo jelenej zveri
  • dve veľké cibule
  • 2 lyžice masťi
  • čierne korenie mleté
  • cesnak
  • soľ
  • slanina
  • listový šalát podľa vlastného výberu a chute
  • červená kápia
  • šalotka
  • paradajka
  • balzamikový ocot

AKO NA TO

  • umytú pečeň nakrájame na asi 1cm hrubé plátky a ešte raz opláchneme v studenej vode
  • na plátky nakrájanú slaninku si opražíme na panvici a potom položíme na servítku aby sme sa trochu zbavili masti
  • cibuľu nakrájame na menšie kúsky a dáme na rozpálenú masť do už použitej panvice, ak vám po slanine neostala masť v panvici, pridáme ešte jednu lyžicu a smažíme
  • následne pridáme nakrájanú pečienku, pridáme cesnak a čierne mleté korenie a podusíme, krátko pred dokončením odkryjeme aby sa vyparila šťava a necháme dosmažiť
  • do misky si naložíme umytú a nakrájanú zeleninu, pridáme slaninku a pečienku, dosolíme a jemne pokvapkáme balazamikom