INGREDIENCIE
1 kg treska filety
3 ks bobkový list
5 ks nové korenie (guličky)
2 ks mrkva
2 ks cibuľa
2 ks nakladené uhorky
250 ml kyslá smotana
250 ml majonéza
1 PL jemný kryštálový cukor
2 PL horčica
podľa chuti ocot
podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

domáca treska
domáca treska
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk

POSTUP
1. Čerstvé alebo rozmrazené filety skontrolujeme a odstránime nájdené kostičky.
2. Vo väčšom hrnci dáme zohrievať vodu, do ktorej pridáme bobkový list a nové korenie.
3. Do hrnca vložíme mrkvu a varíme do mäkka.
4. Mrkvu vytiahneme a do vriacej vody vložíme tresku, ktorej bude stačiť zhruba 10 minút.
5. Rybacie mäsko zlejeme a spolu s mrkvou necháme vychladnúť.
6. Medzitým si pokrájame uhorky a cibuľku na menšie kúsky, ktoré vložíme do mixéra.

7. Pridáme vychladnutú rybu i mrkvu a rozmixujeme na drobno.
8. Zmes preložíme do misky, pridáme kyslú smotanu, majonézu, cukor a horčicu.
9. Všetko dobre premiešame a podľa chuti dochutíme octom, soľou a korením.
10.Tresku uložíme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc.

Zdroj: https://recepty.aktuality.sk