Potrebujeme:

2 stredne veľké dubáky (alebo alternatívne hríby smrekové alebo kuriatka)
100g rukoly
100g čerstvej mozzarelly
10 cherry paradajok
olivový olej
balzamikový ocot
soľ, čierne korenie

Postup:

Dubáky dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky. Ak používate hríby smrekové alebo kuriatka, tie tiež očistite a nakrájajte na menšie kúsky.

Na panvici rozpáľte trochu olivového oleja a pridajte huby. Opečte ich do zlatista, pritom občas premiešajte. Huby by mali byť mäkké, ale nie príliš spečené.

Cherry paradajky nakrájajte na polovicu a mozzarellu na malé kúsky.

Na tanieri rozložte rukolu, pridajte cherry paradajky, mozzarellu a opečené dubáky.

Na vrch posypte trochu soli a čierneho korenia podľa chuti. Šalát zalejte olivovým olejom a balzamikovým octom.

Môžete podávať s čerstvým pečivom.

Nebojte sa objaviť nové chute
Nebojte sa objaviť nové chute
Zdroj: Unsplash