Ingrediencie:
1 kg divinového mäsa (ideálne z rostbifu alebo pleca)
500 g čerstvých dubákov
4 stredne veľké cibule
4 strúčiky cesnaku
3 vetvičky rozmarínu
2 vetvičky tymiánu
3 PL olivového oleja
Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
200 ml divinového alebo hovädzieho vývaru
200 ml červeného vína
Postup:
Mäso omyjte, osušte a posypte soľou a korením. Rozohrejte olivový olej na panvici a mäso na ňom z oboch strán pekne opečte. Potom ho preložte do pekáča.
Cibuľu nakrájajte na plátky a cesnak nakrájajte nadrobno. Pridajte ich na panvicu, kde ste opekali mäso, a restujte, kým cibuľa nie je mäkká a zlatohnedá.
Dubáky očistite a nakrájajte na polovice alebo štvrtiny, v závislosti od ich veľkosti. Pridajte ich k cibuli a cesnak na panvici a restujte ešte 5 minút.
Pridajte bylinky, vývar a víno na panvicu, premiešajte a nechajte prísady povariť asi 2-3 minúty.
Zmes z panvice preložte do pekáča k mäsu, pokryte pekáč a pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 1,5 - 2 hodiny. Mäso by malo byť po upečení mäkké a šťavnaté.
Hotovú divinu podávajte s dubákmi a omáčkou z pekáča. Toto jedlo sa skvele hodí k pečeným zemiakom.
Dobrú chuť!