ČO POTREBUJEME

- 250 g čerstvých lesných húb červenú cibuľu
 - pol červenej papriky
 - 1 lyžicu oleja + na opekanie a pečenie
 - 2 vajcia
 - 1 bravčovú sviečkovicu
 - 1 lyžicu plnotučnej horčice
 - 100 g hrubších plátkov oštiepka
 - mleté čierne korenie, soľ

KROK ZA KROKOM

1. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme huby s očistenou, nadrobno nakrájanou paprikou a smažíme 5 minút. Primiešame vajcia, osolíme, okoreníme, a keď sa trocha zrazia, zmes odstavíme.


2. Sviečkovicu umyjeme, osušíme a odstránime šľachovité časti. Ostrým nožom v strede po celej dĺžke narežeme a plát mäsa rozložíme do obdĺžnika. Cez
mikroténovú fóliu trochu rozklepeme, mierne osolíme, okoreníme a z vnútornej strany natrieme horčicou.


3. Do stredu rozložíme hubovo- -vajcovú zmes tak, aby okraje zostali voľné. Tie preložíme cez seba, prípadne zvinieme, a po celej dĺžke pevne obviažeme
bielou niťou.

4. Roládu zo všetkých strán prudko opečieme na rozhorúčenom oleji. Spolu s výpekom a trochou oleja preložíme na pekáč a v rozohriatej rúre pri 180 °C pečieme 40 minút.


5. Upečenú roládu necháme mierne vychladnúť, odstránime niť a nakrájame na hrubšie plátky.


6. Tesne pred podávaním na oleji krátko opečieme z oboch strán plátky oštiepka, ktoré servírujeme spolu so zemiakmi k roláde.