Jelene nie sú iba plachí obyvatelia lesa, sú to tiež labužníci. Milujú mladé výhonky, puky a čerstvé listy bohaté na vitamíny, vďaka čomu je ich mäso extrémne zdravé a jemné. Je najchutnejšie zo všetkej diviny. Ako stádovité zvieratá sú jelene vždy ostražité a v pohybe, preto nemajú tendenciu naberať tuk. Pri približne 100 kalóriách na 100 gramov je ich mäso extrémne chudé v porovnaní s bravčovým alebo hovädzím. Jemné mäso z jeleňa je zvyčajne divé, pretože tieto zvieratá sa nechovajú v maštali, ale sa nechávajú rásť v ich prirodzenom prostredí. Borievky dodávajú jedlu ovocnú, ostrú chuť. Borievky obsahujú esenciálne oleje, ktoré podporujú trávenie a vytvárajú explóziu chutí, ak sa skombinujú s aromatickým rozmarínom.

Čas prípravy: 60 – 70 minút
Doba varenia: 35 – 40 minút
Porcie: 4