ČO POTREBUJEME
- 800 g jelenieho chrbta
- 100 g zelených fazuliek
- 3 ks sladkých zemiakov
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžicu vínneho octu
- 1 hrsť vlašských orechov
- 1 hrnček hrozna
-  muškátový oriešok
-  citrón
-  soľ, korenie
-  borievky

KROK ZA KROKOM
1. Sladké zemiaky v šupke upečieme v rúre domäkka (na 165 °C asi 40 minút). Olúpeme šupku a zemiaky dáme do mixéra.
2. Pridáme maslo a rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou citrónovej kôry.
3. Očistené mäso sprudka opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme korením a drvenými borievkami a vložíme do rúry na 125 °C asi na 10 minút. Potom prikryjeme alobalom a necháme ešte päť minút odpočinúť.
4. Na panvici opečieme orechy, pridáme hrozno a fazuľky. Strekneme octom a pridáme javorový sirup.
5. Ochutíme soľou a korením.

Zostavil: Ľubomír Trefný