INGREDIENCIE
3 konzervy tuniak vo vlastnej šťave (drvený)
100 g maces (krekery)
120 g tvrdý syr
1 ks cibuľa
1 strúčik cesnak
1 PL citrónová šťava
2 ks vajce
olej, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP
1 Konzervy scedíme a drvenú rybu vložíme do väčšej misky.
2 Do misky primiešame nastrúhaný syr, nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajíčka, rozdrvené      krekery a citrónovú šťavu. Všetko spolu dobre vymiešame a dochutíme soľou a korením.
3 Z hmoty vytvarujeme malé fašírky, ktoré položíme na plytký tanier.
4 V panvici rozpálime trochu oleja a na miernom ohni opekáme fašírky okolo 5 minút z každej strany.
5 Hotové fašírky podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!