Zeleninovo cesnakové ,,stehienko“

ČO POTREBUJEME

  • 1 kg diviačieho stehna
  • 100 g údenej slaniny
  • olej alebo masť
  • 1 veľká  žltá paprika
  • 1 veľká  zelená paprika
  • 2 stredné mrkvy
  • 2 veľké cibule
  • cesnak
  • chery paradajky
  • čierne korenie, majoránka, rasca, soľ
  • zemiaky

KROK ZA KROKOM

  1. Diviačie stehno očistíme od blán, umyjeme a osušíme.
  2. Stehno prešpikujeme slaninkou.
  3. Našpikované diviačie stehno vložíme do väčšieho a hlbšieho pekáča, osolíme, okoreníme a dobre potrieme cesnakom.
  4. Posypeme  ho majoránom a odložíme ho prikryté marinovať do chladničky a necháme postáť ideálne aj celú noc.
  5. Na druhý deň na hrubo pokrájame cibuľu a mrkvu.
  6. Zeleninu aj stehno vložíme spolu do pekáča.
  7. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme.
  8. Približne pol hodinu pred dopečením pridáme pokrájanú papriku a dopečieme.
  9. Ako prílohu môžeme pridať varené alebo pečené zemiaky.