Ingrediencie:

2 kg srnčieho chrbta, 100 g slaniny, 100 g masla,1 cibuľa, po 5 guľôčok celého a nového korenia, 1/2 KL tymianu,1 bobkový list, 1 KL sušených borievok, trocha citrónovej kôry, 1 PL citrónovej šťavy, 2 dl červeného vína,1 KL cukru

Postup:

Srnčí chrbát umyjeme, ak treba, odblaníme, prešpikujeme rezančekmi slaniny a z oboch strán osolíme. V pekáči rozohrejeme maslo, vhodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme, prisypeme korenie a citrónovú kôru. Položíme pripravené mäso, z oboch strán opečieme, podlejeme trochou horúcej vody, prikryjeme a dusíme v rúre. Takmer mäkké mäso odokryjeme a nastavíme horné pečenie, aby sa vytvorila jemne opečená kôrka. Hotové vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek rozmixujeme, pridáme citrónovú šťavu, víno a ak treba, aj trocha cukru. Premiešame a necháme prevrieť. Srnčí chrbát nakrájame a pri servírovaní prelejeme výpekom. Podávame s dusenými dubákmi alebo malými zemiakovými kroketami.

Zdroj: http://slovenka.zenskyweb.sk