ČO POTREBUJEME
 

1 kg kosti z diviny

 

500 g  kyslá kapusta

 

200 g  klobása z diviny

 

múka

 

bobkový list

 

cibuľa

 

cesnak

 

sušené huby

 

mletá červená paprika

 

soľ

 

mleté čierne korenie, celé nové korenie, jedna čili paprička

 

masť, alebo olej

 

AKO NA TO

 

1. Do hrnca vložíme kosti a nové korenie a pomaličky varíme. Asi po hodine pridáme kapustu, cesnak a  klobásu. Pridáme vopred namočené huby a bobkový list, soľ, korenie a varíme do mäkka. Následne vyberieme klobásku a nakrájame ju na kolieska a vrátime naspäť do hrnca. Kosti z hrnca vyberieme.

 

2. Na rozpálenej masti, resp. oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou a opražíme. Primiešame papriku, vodu a zápražku vlejeme do hrnca. Premiešame, dochutíme a podávame, dobrú chuť.