Čo potrebujeme

• 4 porcie králika
• 100 ml svetlého piva
• 4 plátky prerastenej slaniny
• 180 g miešanej zeleniny
• 1 cibuľu
• 1 menší pór
• 2 strúčiky cesnaku
• zrnká celého nového korenia
• zrnká celého čierneho korenia
• bobkový list, soľ

Krok za krokom

  1. Umytého a osušeného králika rozporciujeme a posolíme.
  2. Na dno zapekacej misy položíme plátky prerastenej slaniny.
  3. Uložíme posolené porcie králika, na väčšie kúsky pokrájanú cibuľu a olúpané strúčiky cesnaku.
  4. Pokvapkáme olejom, vložíme zrnká celého nového korenia, zrnká celého čierneho korenia, bobkový list, podlejeme 150 ml svetlého piva, prikryjeme a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút.
  5. Počas pečenia mäso prelievame šťavou.
  6. Medzitým na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór s pokrájanou zeleninou.
  7. Orestovanú zeleninu posolíme a vložíme do zapekacej misy. Podlejeme zvyšným pivom a spolu dopečieme.