Čo potrebujeme
1 kg diviny, ideálne je diviačie stehno
5 veľkých cibúl, menšia hlavička cenaku, dva zemiaky
100 g masti
červená paprika sladká, majoránka, čierne korenie celé aj mleté, nové korenie a soľ
čerstvá paprika a paradajna(prípadne nahadíme domácim sterilizovaným lečom)
červené víno 2 dc
a čili! (podľa chuti a výdrže)
Ako na to
Na masti opražíme cibuľku, pridáme mäso, soľ, korenie, papriku, cesnak aj čili. Orestujeme aby sa mäso stiahlo a podlejeme vodou. Následne pomaličky varíme, potom prídáme lečo, resp čerstvú zeleninu nakrájanú na drobno a pred zmäknitím pridáme víno a na jemno postrúhaný zemiak na zahustenie, varíme kým mäso nie je úplne mäkké.
Ku gulášu podávame knedlík obyčajný, alebo karlovarský, alebo aj dobrý chlieb.