Čo potrebujeme

1 kg diviny, ideálne je diviačie stehno

5 veľkých cibúl, menšia hlavička cenaku, dva zemiaky 

100 g masti

červená paprika sladká, majoránka, čierne korenie celé aj mleté, nové korenie a soľ

čerstvá paprika a paradajna(prípadne nahadíme domácim sterilizovaným lečom)

červené víno 2 dc

a čili! (podľa chuti a výdrže)

Ako na to

Na masti opražíme cibuľku, pridáme mäso, soľ, korenie, papriku, cesnak aj čili. Orestujeme aby sa mäso stiahlo a podlejeme vodou. Následne pomaličky varíme, potom prídáme lečo, resp čerstvú zeleninu nakrájanú na drobno a pred zmäknitím pridáme víno a na jemno postrúhaný zemiak na zahustenie, varíme kým mäso nie je úplne mäkké.   

Ku gulášu podávame knedlík obyčajný, alebo karlovarský, alebo aj dobrý chlieb.