Čo potrebujeme

•  králika
•  mleté čierne korenie
•  korenie na králika
•  biele víno
•  cibuľu, cesnak
•  slaninu, olej, soľ

Krok za krokom

  1. Umytého a osušeného králika rozporciujeme. Jednotlivé kúsky králika posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme dve hodiny odstáť.
  2. Po odležaní králika preložíme do vymastenej zapekacej misy. Pridáme olúpanú, pokrájanú cibuľu, nakrájané plátky prerastenej slaniny a celé strúčiky cesnaku.
  3. Podlejeme bielym vínom, prikryjeme alobalom a dá­me piecť do vyhriatej rúry.
  4. Pred zapečením alobal odstránime a králika necháme zapiecť.
  5. Podávame s opečenými zemiakmi.
Pečený králik so slaninou: RECEPT, ktorý musíte skúsiť