Čo potrebujeme

• filety z kapra
• korenie na ryby
• citrónovú šťavu
• 1 menší pór
• 1 rožok
• olej, maslo, soľ
• 30 g slaniny

Krok za krokom

  1. Jednotlivé filety z kapra posolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou a uložíme na vymastený plech.
  2. Na malé kocky nakrájaný rožok opečieme do zlatista v panvici na rozpustenom masle. Opečené kocky rožka vyberieme. V panvici následne orestujeme na kolieska pokrájaný pór.
  3. Slaninu nakrájanú na menšie kúsky uložíme na ochutené filety, povrch pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry.
  4. Krátko pred dopečením dáme na filety kolieska póru a dopečieme.
  5. Zapečené filety podávame s opečenými kúskami rožka.