INGREDIENCIE
400 g bravčová pečienka
200 g maslo
2 ks menšia cibuľa
4 strúčiky cesnak
100 ml smotana na šľahanie
1/2 dl koňak
1 ks vajce (L)
2 PL plnotučná horčica
1 PL med
soľ, mleté čierne korenie, majorán, tymian

POSTUP
1.) Pečienku umyjeme, odblaníme a nakrájame na tenké rezančeky.
 
2.) V rajnici na miernom plameni necháme roztopiť maslo a masť, do ktorého pridáme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Necháme restovať do sklovita a pridáme pečienku (nesolíme ani nekoreníme, aby nám pečienka nestvrdla). Keď sa pečienka zatiahne prilejeme smotanu a koňak. Minútku prevaríme.
 
3.) Potom zmes z rajnice prelejeme do mixéru, pridáme: vajíčko, horčicu, med,  soľ, čierne korenie, majorán a tymian a rozmixujeme. Ochutnáme a podľa chuti ešte dochutíme.
 
4.) Paštétu uložíme do uzatvárateľnej nádoby a aspoň na 30 minút necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke.  

Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/