INGREDIENCIE: 
600g mäsa z diviaka
60g údenej slaniny
masti
koreňová zelenina ( cibuľa, mrkva, zeler)
ocot podľa chuti
4 bobkové listy
tymián
celé čierne korenie
celé nové korenie
kôra a štava z jedného citróna
1 lyžica horčice
1-2 lyžice šípkovej zaváraniny
5 dl smotany
2 lyžice hladkej múky
mäsový vývar podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY: 
Z mäsa pomocou ostrieho noža odstránime blany a prešpikujeme ho slaninou. Na pekáči rozohrejeme masť a pridáme na jemno nasekanú koreňovú zeleniny ktorú smažime do zlata. Pokvapkáme troškou octa, podlejeme vývarom a pridáme bobkové listy, tymián, čierne korenie, šťavu z citróna, horčicu a zaváraninu.

Mäso podľa chuti osolíme, vložíme ho na zeleninu a dusíme do mäkka. Mekké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu predcedíme, (zeleniny uschováme) a zahustíme ju múkou rozrobenou v smotane. Šťavu revaríme a dochutíme podľa potreby.

Mäso nakrájame na tenké plátky, obložíme ho zeleninou a všetko zalejeme scedeňou šťavou. Podávame s knedlíkom. Zeleninu môžeme taktieť roymixovať spolu s omáčkou.

Zdroj: https://www.prelovca.sk/