Suroviny
800 g filiet z lososa

2 lyžice masla

čerstvo vytlačená šťava z 1 citróna

čerstvo mleté čierne korenie

soľ

2 lyžice masla

1 čajová lyžička múky

100 ml zeleninového alebo rybacieho bujónu

100 ml hustej kyslej smotany

2 – 3 lyžice marinovaných kapár

Postup: 

1. krok: Filety z lososa rozdelíme na kúsky a potrieme ich citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. 

2. krok: Zapekaciu nádobu alebo plech vymastíme polovicou masla, uložíme doň filety ryby, obložíme ich kúskami zvyšného masla a vložíme do rúry predhriatej na 200 ˚C. Pečieme približne 10 – 15 minút. 

3. krok: V hrnci zohrejeme maslo, pridáme scedené kapary a opekáme asi 1 minútu. 

4. krok: Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. 

5. krok: Prilejeme bujón, dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky, pridáme smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu, podľa chuti ešte dosolíme. Rybu podávame na horúcom tanieri, omáčku samostatne v nahriatom omáčkovníku. 

Zdroj: https://tesco.sk/hello/recepty