Čo potrebujeme

• 700 g mäsa z muflóna
• červené víno
• 1 čajovú lyžičku sušeného cesnaku
• soľ
• zrnká celého čierneho korenia
• pár lyžíc oleja
• borievky
• upečené zemiaky
• zapečenú cibuľu

Krok za krokom

  1. Umyté a osušené mäso vložíme do nálevu, ktorý si pripravíme z dvoch dielov vody, jedného dielu vína, celého čierneho korenia a borievky.
  2. Nádobu s mäsom prikryjeme a necháme marinovať 24 hodín.
  3. Potom mäso vyberieme, osušíme, posolíme, uložíme do zapekacej misy a potrieme olejom zmiešaným so sušeným cesnakom.
  4. Podlejeme vodou, prikryjeme a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
  5. Podávame s upečenými zemiakmi a so zapečenou cibuľou.