Čo potrebujeme

• 300 g suchohríbov
• 4 šalotky
• 1 červenú cibuľu
• stonkový zeler
• olej
• mleté hubové korenie
• bobkový list
• celé čierne korenie
• celé nové korenie
• jačmenné krúpky
• mäsový vývar
• petržlenovú vňať

Krok za krokom

  1. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku s nakrájanou červenou cibuľou. Pridáme nakrájané kúsky stonkového zeleru, posolíme a spolu krátko podusíme.
  2. Zalejeme mäsovým vývarom, ochutíme bobkovým listom, celým čiernym korením, celým novým korením a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
  3. Pridáme očistené, pokrájané suchohríby, jačmenné krúpky, posypeme mletým hubovým korením a spolu uvaríme domäkka.
  4. Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.