Čo potrebujeme

• 70 g mletého chudého mäsa z diviny
• 180 g mletého kuracieho mäsa
• soľ
• mleté čierne korenie
• grilovacie korenie
• paprikovú pastu
• prelisovaný cesnak
• olivový olej
• 50 g dubákov
• maslo

Krok za krokom

  1. Mleté kuracie mäso v miske zmiešame s mletou divinou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikovou pastou a prelisovaným cesnakom, pokvapkáme olivovým olejom a spolu premiešame. Necháme odstáť 30 minút v chlade.
  2. Po odležaní vytvarujeme z mäsovej hmoty mokrými rukami menšie guľky, ktoré opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
  3. Očistené dubáky pokrájané na plátky orestujeme na rozpustenom masle. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  4. Opečené mäsové guľky podávame s orestovanými dubákmi a so zemiakovou kašou.