DIVIAK NA ČERVENO

ČO POTREBUJEME

  • diviačie rebrá a kúsok stehna
  • 1veľkú cibuľu
  • 1 menší cesnak
  • rascu celú, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list
  • ocot, cukor
  • masť (olej)
  • 1 dcl červeného vína
  • červenú kapustu
  • knedľu (zemiaky)
Diviak na červeno
Diviak na červeno
Zdroj: MARIANNA RAJSKÁ

KROK ZA KROKOM

  1. Mäso odblaníme, dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať. Následne ho osolíme, jemne posypeme čiernym korením  a celou rascou.
  2. Do jemne vymasteného pekáča poukladáme okorenené mäso, pridáme pokrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku, podlejeme červeným vínom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  3. Kým sa nám mäso upečie, pripravíme si dusenú kapustu. Nakrájanú kapustu osmažíme na rozpálenom oleji (masti). Pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list a dusíme od mäkka. Pred odstavením dochutíme octom a cukrom.
  4. Podávame s knedľou, prípadne pečenými zemiakmi.