BRAVČOVÉ MÄSO VO VLASTNEJ ŠŤAVE

Skladujte v chladničke. Takto pripravené mäso vám vydrží aj dva týždne. Ak chcete trvanlivosť predĺžiť, naložené mäso ešte vysterilizujte, pokojne aj v rúre.
Skladujte v chladničke. Takto pripravené mäso vám vydrží aj dva týždne. Ak chcete trvanlivosť predĺžiť, naložené mäso ešte vysterilizujte, pokojne aj v rúre.
Zdroj: Laura Witteková

3-4 POHÁRE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 4,5 HODINY

Potrebujete:

  • 1 kg bravčového pleca
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ, korenie

POSTUP:

  1. Mäso nakrájajte na väčšie kocky, vložte do pekáča a zmiešajte s pretlačeným cesnakom. Pridajte mletú rascu, soľ, korenie podľa chuti a znovu premiešajte. Podlejte vodou, aby siahala približne do polovičky mäsových kociek.
  2. Pekáč zakryte a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte 30 minút, potom teplotu stiahnite na 160 °C a nechajte piecť 4 hodiny.
  3. Každú hodinu pekáč otvorte a mäso pootáčajte. Ak sa voda príliš rýchlo odparuje, dolejte do pekáča pohár vody. Keď je mäso hotové, ešte horúce nalejte do čistých pohárov aj so vzniknutou šťavou a zatvorte.
  4. Mäso môžete podávať na studeno, ale aj teplé. Stačí ho vybrať z pohára, zohriať na panvici a dať si k nemu zemiakové pyré a kyslú uhorku.

Viac receptov "do pohára" nájdete na ďalšej strane