BRAVČOVÉ MÄSO VO VLASTNEJ ŠŤAVE
Skladujte v chladničke. Takto pripravené mäso vám vydrží aj dva týždne. Ak chcete trvanlivosť predĺžiť, naložené mäso ešte vysterilizujte, pokojne aj v rúre.
Zdroj: Laura Witteková
3-4 POHÁRE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 4,5 HODINY
Potrebujete:
- 1 kg bravčového pleca
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ, korenie
POSTUP:
- Mäso nakrájajte na väčšie kocky, vložte do pekáča a zmiešajte s pretlačeným cesnakom. Pridajte mletú rascu, soľ, korenie podľa chuti a znovu premiešajte. Podlejte vodou, aby siahala približne do polovičky mäsových kociek.
- Pekáč zakryte a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte 30 minút, potom teplotu stiahnite na 160 °C a nechajte piecť 4 hodiny.
- Každú hodinu pekáč otvorte a mäso pootáčajte. Ak sa voda príliš rýchlo odparuje, dolejte do pekáča pohár vody. Keď je mäso hotové, ešte horúce nalejte do čistých pohárov aj so vzniknutou šťavou a zatvorte.
- Mäso môžete podávať na studeno, ale aj teplé. Stačí ho vybrať z pohára, zohriať na panvici a dať si k nemu zemiakové pyré a kyslú uhorku.
Viac receptov "do pohára" nájdete na ďalšej strane