ČO POTREBUJEME

600 g jelenieho mäsa

3 lyžice oleja

paprika, chery paradajky, cibuľa, cesnak

grilovacie korenie, tymián, soľ

Na omáčku:

250 ml smotany

50 ml vývaru

2 lyžice dijonskej horčice

vegeta

AKO NA TO

  1. Očistené jelenie mäso nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky.
  2. Posypeme grilovacím korením a natrhaným tymiánom a zamiešame.
  3. Cibulu, a papriku zbavené semienok očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a následne napicháme spolu s mäsom na grilovacie ihly alebo špejle.
  4. Špízy zprudka opečieme na rozpálenom oleji, potom ich vložíme do vyhriatel trúby na 200 °C a pečieme približne 10-15 minút do mäkka.
  5.  Do výpeku po mäse pridáme horčicu so smotanou a vývarom, premiešame a krátko povaríme, omáčku dochutíme vegetou.
  6. Jednotlivé jelení špízy podávame podliaté omáčkou. Pridáme jemne orestované chery paradajky, cibuľu a cesnak.