PANENKA:
panenka z diviaka
1 dcl červené víno
rozmarín
olivový olej
soľ
korenie


NA PYRÉ: 
hruška 2 ks
voda 2 dcl
anglická horčica
kremžská horčica
maslo
tymián 3 vetvičky
soľ

POSTUP: Hrušky rozpoľte, olúpte, zbavte jadrovníkov a dajte povariť do osolenej vody. V kastróliku nechajte rozohriať maslo, prisypte lístky tymianu a poduste v ňom uvarené hrušky. Potom ich vyberte a rozmixujte a vráťte späť do kastrólika. Pridajte lyžičku anglickej a kremžskej horčice a premiešajte.
Zemiaky uvarte v šupke, olúpte, nakrájajte na hrubé plátky a orestujte na olivovom oleji.
Panenku očistite, osoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte olivový olej a panenku nechajte orestovať s vetvičkou rozmarínu. Potom ju vyberieme stranou, panvicu zalejte červeným vínom a šťavou z kančieho mäsa a nechajte odpariť.
Na tanier uložte hruškové pyré, opečené zemiaky, nakrájanú panenku a polejte omáčkou z červeného vína.

Zdroj: www.lovec.sk