Je bohaté na bielkoviny a obsahuje mnoho vitamínov a minerálov z čerstvej zeleniny. Srnčie gulášové ragú je ideálne pre letný obed, kedy potrebujete niečo chutné a výživné, ale nechcete mať pocit prejedenia. Dobrú chuť!

Ingrediencie:

500g srnčieho mäsa
2 veľké mrkvy
2 stonky zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 veľká cibuľa
1 plechovka rajčín vlastnej šťave
1 lyžica sladkej papriky
1 lyžička mletej koriandry
Soľ, čierne korenie
Olivový olej
Celozrnný chlieb

Príprava:

Srnčie mäso očistíte, nakrájate na menšie kúsky a marinujete v mletej koriandry, sladkej paprike, soli, a korení. Nechajte ho odležať aspoň hodinu v chladničke.

Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájajte na kocky, cesnak nadrobno. V hrnci zohrejte trochu olívového oleja a na ňom restujte cibuľu dozlatista. Potom pridajte cesnak, mrkvu a zeler a dusíte ďalších 5-7 minút.

Pridajte marinované srnčie mäso a restujte, kým mäso nezačne meniť farbu.

Potom pridajte rajčiny z plechovky, premiešajte a nechajte pod pokrievkou dusiť na miernom ohni približne 1 hodinu, alebo kým mäso nie je mäkké a omáčka sa pekne zahustí.

Ragú podávajte s čerstvým celozrnným chlebom.